Odprta Kuhinja

Kava z vročo čokolado

A+   A-
Ko si privoščimo svojih pet minut …



Za dva. Priprava: 5 minut.

Sestavine


- 2 dl mleka
- 100 g temne čokolade
- vrečka vaniljevega sladkorja ali žlička vaniljevega ekstrakta
- 2 skodelici prave kave
- po želji sladka smetana za okras

Priprava


1. V kozico nalijemo mleko, ga sladkamo z vaniljevim sladkorjem in počasi segrevamo skoraj do vretja.

2. Medtem skuhamo kavo in jo nalijemo v skodelici.

3. Ko je mleko že dobro segreto, odstavimo in dodamo koščke čokolade. Mešamo, da se čokolada povsem raztopi.

4. V skodelici s kavo pravično nalijemo vročo čokolado. Po želji okrasimo s stepeno smetano.
Opomba: Za posladek cele družine seveda skuhamo dvojno količino vroče čokolade. S kavo je za mamo in ata, brez kave za otroke. Boljša ko je čokolada, boljša (in prehransko bogatejša) je slaščica.

Različica: Svetujem, da vročo čokolado začinite z nastrganim suhim ingverjem, ščepcem cimeta, odrasli jo lahko odišavite še z rumom ali likerjem … Takrat postane vse skupaj zelo decembrsko, praznično, dišeče in res vredno pregrehe.

Priporočamo: Praznični horoskop: piškoti, ki so pisani na kožo vašemu znamenju

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 16.12.2018 ob 15:12

Več iz te teme:

#kavakozarecvroča čokolada

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.