Kompot s penino

Domač približek osvežilni sangriji.

Sestavine

– 6 stebel rabarbare
– 3 pesti češenj
– bio pomaranča
– steklenica penine
– 100 g sladila po izbiri

Priprava

1. Razkoščičimo češnje.

2. Zavremo 1,2 dl vode s sladkorjem. Očiščena stebla rabarbare narežemo na centimeter dolge koščke in kuhamo 5 minut.

3. Dodamo češnje in kuhamo še 10 minut, nato dobro ohladimo.

4. Pijačo nalijemo v steklen kozarec (2 l) in postavimo v hladilnik vsaj za 2 uri. Medtem narežemo pomarančo na pol centimetra debele rezine ali kolobarje, ki jih nato razrežemo na četrtine.

5. Stresemo v kompot in dobro premešamo. Ko je čas za postrežbo, vzamemo kozarec iz hladilnika in ga postavimo na mizo. Okrasimo ga s češnjami, nalijemo še penino – in nazdravimo poletju!

Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Fotografija in recept: Slavka Ilich

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana