
Opojen jesenski priboljšek za odrasle.
Sestavine
– 6 manjših jabolk (400 g)
– lupinica polovice pomaranče
– 50 g rozin
– 150 g neolupljenih mandljev
– 1 strok vanilje
– 1 cimetova palčka
– 200 g sladkorja
– 1 l vodke
– 500 ml viljamovke
– začimbe: 5 klinčkov, 5 pimentovih zrn, 1 žlica šipka, 2 janeževi zvezdi (ali 1 polna žlica začimb za kuhano vino)
Priporočamo: Mirjam Grilc lahko sledite tudi na Instagramu.
Priprava
1. Jabolkom očistimo sredine in narežemo na 4 dele, položimo na peki papir in postavimo v pečico za 15 minut na 160 stopinj, nato jih ohladimo.
2. V steklen kozarec naložimo mandlje, nato rozine, jabolka, dodamo začimbnice in sladkor ter dolijemo žganje. Kozarec zapremo in pustimo na sobni temperaturi 6 do 9 tednov in med tem časom večkrat pomešamo.
3. Jabolčni liker precedimo in shranimo v stekleno embalažo.
Priporočamo še: Kranjska gibanica s kislim zeljem
Fotografija: Eva Legiša