Liker iz pečenih jabolk, ki se mu ni moč upreti

Opojen jesenski priboljšek za odrasle.

Sestavine

– 6 manjših jabolk (400 g)
– lupinica polovice pomaranče
– 50 g rozin
– 150 g neolupljenih mandljev
– 1 strok vanilje
– 1 cimetova palčka
– 200 g sladkorja
– 1 l vodke
– 500 ml viljamovke
– začimbe: 5 klinčkov, 5 pimentovih zrn, 1 žlica šipka, 2 janeževi zvezdi (ali 1 polna žlica začimb za kuhano vino)

Priporočamo: Mirjam Grilc lahko sledite tudi na Instagramu.

Priprava

1. Jabolkom očistimo sredine in narežemo na 4 dele, položimo na peki papir in postavimo v pečico za 15 minut na 160 stopinj, nato jih ohladimo.

2. V steklen kozarec naložimo mandlje, nato rozine, jabolka, dodamo začimbnice in sladkor ter dolijemo žganje. Kozarec zapremo in pustimo na sobni temperaturi 6 do 9 tednov in med tem časom večkrat pomešamo.

3. Jabolčni liker precedimo in shranimo v stekleno embalažo.

Priporočamo še: Kranjska gibanica s kislim zeljem

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana