Odprta Kuhinja

Najboljši trik za kremasto ledeno kavo

Odpri galerijo
A+   A-
Saj veste, takšno, kot si jo privoščimo na potepu po tujih mestih.



Primerno vreme za kozarec ledene kave že imamo, potrebujemo le še, no, ledeno kavo. Najboljšo, seveda. In tako smo se danes odločili tudi pripraviti. Kremasto, ravno prav močno, ne presladko, aromatično in sploh, hedonistično.
Priporočamo še: Ste za posebne kave?

V kozarcu ne bomo postregli le kave, mleka in nekaj kepic sladoleda. Uporabili bomo trik, ki ga pozna celo ena najbolj znanih verig Starbucks ter pripravili pravo kavno poezijo.

In kako pripraviti »creamer«, kot pravimo dodatku, ki povzroči, da je kavna pijača bolj kremasta? Iz le treh sestavin. Potrebovali bomo le smetano za kavo, kondenzirano mleko in nekaj kapljic vaniljevega ekstrakta. Vse tri sestavine zmešamo v kozarec ter dobro premešamo, da se povežejo. Mešanico lahko v hladilniku v neprodušni posodi hranimo tudi do pet dni ter si tako skoraj cel teden sladkamo dneve s kremasto kavo.

Sestavine
(za 6 velikih ledenih kav)


- ½ litra smetane za kavo
- 120 mililitrov kondenziranega mleka
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

Priprava


1. V posodo vlijte smetano za kavo, dodajte kondenzirano mleko.

2. Vmešajte vaniljev ekstrakt.

3. Dobro premešajte.

4. V neprodušni posodi shranite v hladilniku.

Ko si boste zaželeli ledene kave, jo pripravite po svojih željah, nato pa ji dodajte za tretjino kozarca kremnega pripravka. Pa nikar ne pozabite, vse sestavine morajo biti hladne! Uživajte!
Preberite še: Ledena kava z grškim jogurtom

Fotografija: Thinkstock
Vir: Thekitchn.com
Datum Objave: 7.5.2018 ob 11:05

Več iz te teme:

#kavaledena kava

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.