Odprta Kuhinja

Italijanski chef pravi, da bi za testenine morali odšteti več

Odpri galerijo
A+   A-
Vsi obožujemo dobro pašto, kajne?



V večini gospodinjstev se na tedenskem meniju največkrat znajdejo testenine, saj jih nekako najlažje »stisnemo« v naše natrpane urnike. A ker je jed hitro gotova, še ne pomeni, da ne more biti izjemno okusna in hranilna.

Pred kratkim so v časopisu Independant zapisali besede slovitega italijanskega chefa Louisa Tomzcaka, ki sicer navdušuje v znani newyorški restavraciji Beebe's. Pravi namreč, da za dobro končno jed ne smemo posegati po najcenejših testeninah.

Ne glede na to, katero omako boste izbrali, testenine so brez dvoma temelj vsake dobre pašte. In ker želimo, da je ta čim boljša, moramo seveda temelje dobro položiti. Najcenejše testenine nas lahko velikokrat razočarajo. Tomzcak pravi, da je težava v teksturi, saj so poceni različice narejene po hitrem postopku z napravami, ki naredijo popolnoma gladke testenine, teh pa se omaka veliko težje oprime. Rezultat je pusta jed ter poln krožnik omake, ki se ni prijela na testenine.

Zato je najbolje, če seveda testenin ne naredite sami, da v trgovini kupite sveže, lahko pa tudi ročno izdelane sušene.

Predlagamo, da poizkusite enako omako preliti čez različne testenine, seveda pa bomo veseli, če svoje ugotovitve z nami nato podelite na našem Facebook profilu.
Preberite še: Zakaj je aluminijasta folija na eni strani svetleča

Fotografija: Unsplash
Datum Objave: 23.8.2018 ob 08:08

Več iz te teme:

testenine

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.