Odprta Kuhinja

Kaj bo dobrega v tiskani OK

Linguine with mushrooms, kale and muenster cheese in a white bowl
Odpri galerijo
A+   A-
Kličemo lahkotnost pomladnih jedi.



Naci Rajh je legenda. In letos je posebno leto: točno pred petdesetimi leti je v Bakovcih, takrat pod imenom Izletnik, začel na svojem. Danes je Rajh (www.rajh.si) znana in cvetoča gostilna. Preberite, kaj nam je Naci povedal: kaj mora gosta pričakati, ko vstopi, da takoj ve, da je dobri družinski gostilni...

Eni temu rečejo post, drugi ne: dejstvo pa je, da nam spomladi prija lahka hrana: veliko zelenjave, lahke juhice, morda kake testeninice... Če je bila naša prejšnja številka »ocvrta«, je ta samo rahlo kuhana, še hrustljava. Imamo namreč cel kup dobrih receptov, ki bodo pričarali pomlad na vaši mizi.

Slavka Ilich se ukvarja z eno najbolj modnih zelenjav v zadnjih letih:listnim ohrovtom. Ta je nabit s hranili in uporaben na strašno veliko načinov: od juhe, priloge, kot posteljica... Zagotovo vas bodo navdušili in spomnili na to, zakaj temni listni zelenjavi pravijo kraljica hranilnosti.
Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

ni podpisa
ni podpisa


 

Naslovna fotografija (je simbolična): Getty Images
Datum Objave: 8.3.2019 ob 12:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.