Odprta Kuhinja

Kaj boste brali v Okusih

Odpri galerijo
A+   A-
Poletno razpoloženje nas še ni zapustilo.



Se te dni potepate po Splitu? Potem obvezno zavijte v Noštromo, lokal ob ribarnici, ki zaradi številnih slik po stenah bolj spominja na galerijo kot zbirališče gurmanov. Chef Zlatko Marinović pripravlja vse, kar pride iz morja, in o njem pripoveduje tisoč in eno zgodbo. Med drugim tisto o kuhanju juhe iz kamna, ki je še danes na njegovem meniju, pa o papeškem brodetu, ki ga je prav tako iztrgal pozabi in ga lahko poskusite pri njem.

Značilna poletna jed so hitro pripravljene solate, brez izgubljanja dragocenih počitniških trenutkov. Lahko jih pripravimo vnaprej, takrat ko se nam ljubi. Vzamemo jih s seboj. Če nimamo druge primerne posode, jih naložimo v kakršen koli kozarec za vlaganje. V enega ali v več manjših. Solata ne potrebuje posebne mize, prav tako okusna je, če jo za spremembo pojemo neformalno, na kolenih. Beba Splichal je za Okuse, sobotno prilogo Slovenskih novic, zapisala recept za poletno solato s proseno kašo.

Za vse sladkosnede je tu nektarinin kolač, enostaven recept za velik užitek pa so tudi pečene breskve, ki jih postrežemo s smetano in malinami.

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

ni podpisa
ni podpisa
Datum Objave: 16.8.2019 ob 16:08

Več iz te teme:

Okusi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja