Odprta Kuhinja

Kako pravilno pripravimo pečenice

A+   A-
Treba bo nadzirati temperaturo v klobasah.



Pečenice moramo pred zaužitjem toplotno obdelati do središčne temperature 75 ºC.

Navadno jih najprej 20 minut kuhamo v vreli vodi, nato v ponvi popečemo, po potrebi z malo maščobe. Lahko jih tudi položimo na pekač, prilijemo zajemalko vode in pečemo v pečici dobrih 30 minut.

Ponudimo jih s krompirjem ali polento in ne pozabimo na zelenjavo, pri čemer uporabimo začimbe (rožmarin, timijan), ki olajšajo prebavo maščob iz pečenice.
Berite dalje: Kako pravilno spečemo krvavice

Naslovna fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 25.1.2018 ob 08:01

Več iz te teme:

triki in namigikolineklobasepečenice

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.