Odprta Kuhinja

Kako pregnati zadah po česnu

Garlic cloves and sliced garlic on vintage wooden background.
Odpri galerijo
A+   A-
Naši namigi so koristni, a za zmenek ob prazniku zaljubljencev pa se jedem s česnom vseeno izognite.



Neprijeten vonj česna, ki ga uživamo svežega, nekoliko nevtralizirajo maščobe. Zato strt česen prelijemo z žličko oljčnega olja, preden ga zaužijemo. Lahko ga tudi zmešamo z avokadom. Vonj po česnu prežene tudi vejica peteršilja ali mete, ki ju prežvečimo po obroku, menda pa pomaga tudi, če popijemo skodelico kave. Če ga uživamo zvečer, bodo vonjave do jutra že izginile.
Preverite še druge kuhinjske trike:

- Kako se po cvrtju znebiti nadležnega vonja v stanovanju

- Triki, da bo vaša torta lepa in ravna kot iz izložbe

- Trije triki, da se sol v solnici ne bo strjevala

- Pet najbolj osupljivih kuharskih trikov na preizkušnji

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 11.2.2018 ob 07:02

Več iz te teme:

česentrikzadah

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja