Odprta Kuhinja

Kakšen kotliček je najboljši

Odpri galerijo
A+   A-
Od kuharskih pa do tehnoloških vprašanj.



Kakšen je dober kotliček? Stane Omerzu, neverjetno živahen publicist in avtor številnih knjig in še številnejših člankov, med drugim smo ga že predstavljali tudi v tiskani OK, je pravkar izdal knjigo Najboljše iz našega kotlička in je kot naročen, da odgovori na to vprašanje, ki ga v sezoni kuhanja na prostem nikakor ne gre zanemariti.
Priporočamo še: Nakup žara: katerega izbrati

Baker


Stane Omerzu najbolj priporoča bakrenega, ker najbolje prevaja toploto. Vlečen naj bo iz enega kosa, kar pomeni, da ni varjen s srebrom; dve različni kovini se pri segrevanju različno raztezata in taki kotlički znajo puščati. Bakrena mora imeti tudi ušesca, ki držijo železen ročaj, zaradi česar se ta ne segreva.

Litoželezni


Litoželezni kotlički so primerni za golaže in podobne jedi, v njih je nemogoče kaj zažgati, njihova slaba stran je, da so težki kot cent in morajo biti ves čas mastni, da ne rjavijo, mast pa postane žarka in zna pokvariti okus jedi, pove sogovornik.

Emajl


Najcenejši so emajlirani, vendar moramo paziti, da jih ne obtolčemo, ker je potem z njimi takoj konec.

Kotlički iz bakra in nerjavne pločevine so po ceni največkrat primerljivi, slednji sploh niso slabi, vendar bakreni delujejo bolj vabljivo in domačno, meni Stane.
Priporočamo še: Odličen goveji golaž

Naslovna fotografija: Thinkstock

 
Datum Objave: 25.5.2018 ob 07:05

Več iz te teme:

kotliček

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.