Najboljše orožje za čiščenje ostankov lepljivega testa

Le kako smo lahko to delali narobe?

Zelo radi pečemo, a včasih se prikrajšamo za kakšno slastno pito zaradi nadležnega opravila, ki sledi njeni pripravi: čiščenja ostankov lepljivega testa s pulta in vseh pripomočkov, ki smo jih pri peki uporabili.

Masleno testo ni mačji kašelj – ko se nalepi na kuhinjsko površino, se ne uda tako zlahka. Ko smo se že sprijaznili s tem, da vsaka dobra reč pač potrebuje nekoliko bolj neprijetno protiutež, pa smo na portalu Kitchn naleteli na zanimiv nasvet.

Avtorica članka zase pravi, da je nadvse strastna slaščičarka in obožuje prav vse, kar sladkega lahko postavimo v pečico. Njeno skrivno orožje, s katerim se loti ostankov testa, pa je, nepričakovano: navadna hladna voda.

Večina kuhinjskih ostankov in madežev namreč zahteva odstranjevanje z vročo vodo in do sedaj smo tudi mi testo napadali z visoko temperaturo. To pa je napaka. Testo se namreč tako še bolj zlepi in ga je težje odstraniti.

Zato se ga prihodnjič, ko boste želeli očistiti metlice mešalnika in posodo, v kateri ste mesili testo, lotite z obilico mrzle vode in videli boste, da bo šlo čiščenje lažje od rok.

Fotografija: Thinkstock

Preberite še: Napake, ki jih delate pri peki medenjakov

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je eden izmed meni najljubših delov hiše. Zame je prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje. Želim si, da bi nekoč imela veliko kuhinjo z otokom in pogledom na morje ter dolgo polno zasedeno leseno jedilno mizo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana