Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Peka potice in snemanje videa, na Šenturski gori, 20. marca 2018.[potice,hrana,odprta kuhinja,prehranjevanje,jedi]
Odpri galerijo
A+   A-
Pripravljamo vas na veliko noč.


Obiskali smo Bernardo Kump v njenem Belokranjskem izročilu. Lepše šunke v testu še nikoli nismo videli, spoznali pa smo tudi, zakaj je včasih dovolj en sam kozarček, ki ne drži niti en deci, da so ljudje za mizo zadovoljni.

Zadevi smo sklenili priti do dna. Cel vikend smo barvali jajca z naravnimi barvami, da vam zdaj lahko pokažemo, kakšen so rezultati ZARES. Namreč, vse tiste lepote, ki jih gledamo na internetu, so narejene z belimi jajčki, kakršnih pri nas skoraj ni, pa še malo popravljene s filtri. Ampak, veste kaj: rezultat sploh ni bil slab. Zlasti vas bo presnetilo rdeče zelje!

Tudi če ji ne bi bilo ime Regina Eniko, bi jo razglasili za našo tokratno kraljico potice. Glede na to, da vsak teden v letu speče kakih 30 potic, smo jo vprašali, kaj naj naredimo, da nam bo zares uspela klasična orehova potica. Najbolj nas je zavdušil njen trik s tem, kako se oblikuje konce. Pa tudi o beljaku nam je povedala mariskaj.

Kuhanje pa je ustvarjanje. V tiskani OK preberite, kako se v potici obnesejo nekateri namazi, ki so bili izumljeni prav za nas. Mislimo, da smo skupaj z našo zeliščarko Mirjam Grilc končno našli dostojno nadomestilo za pehtran, enega ključnih okusov pomladnih potic. Kako lepo nam je šlo, lahko vidite na zgornji fotografiji.

ni podpisa
ni podpisa
V velikem tednu je bilo ponavadi treba pospraviti hišo, pa urediti tudi vrt okrog nje. Pregledali smo novosti semenarskih in drevesničarskih hiš Evrope, s katerimi so si Slovenci najbolj na ti. Odlsej boste lahko vzgaji bele robide, rdeče hruške, črne maline,...

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.
Datum Objave: 23.3.2018 ob 11:03

Več iz te teme:

tiskana OK

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.