Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Čakajo vas slastni prispevki …

V OK smo preverjali zanimive recepte za kruh, ki ste nam jih pošiljali bralci. Vsega je bilo: en hlebec smo celo skuhali, enega smo pripravljali eno minuto in 24 ur, za enega je bila potrebna kvasna voda, kar je bila tudi za nas popolna novost. Za bombice smo mleli ostanke črnega riža. Kašna pestrost vlada tej najbolj “sveti” hrani, kar jih je.

Za ljudi, ki so tako dolgo na sceni, kot je Tomaž Kavčič, gostilničar z Zemona, radi mislimo, da o njih vse vemo. Narobe. Niti enega odgovora ni bilo v našem tokratnem intervjuju, s katerim nas ne bi čisto presenetil. Povedal je tudi, kaj so njegove sanje za Zemono.

Otroci, ki strežejo svojih vrstnihom v šolskih kuhinjah v okviru projekta Kuhnapato, so tokrat pripravljali pogače in pogačice in nas natnčno poučili o postopku prirpave in številu plasti, ki pri tem ne smejo manjkati. Neverjetno, kako spretna je ta otročad, smo znova ugotavljali na OŠ Središče ob Dravi.

Iščete hitre in poceni ideje za kuhanje med tednom? Tole imamo tokrat: zelenjavno juho z rdečo lečo, francosko solato s pirino kašo, solato z endivjo, slanino in bučnicami, bakalco iz kunčjega mesa ter gratinirane mlince z rdečim zeljem.

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana