Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Odpri galerijo
A+   A-
Na prodajnih mestih s časnikom Nedelo vas jutri čaka nova, martinovo obarvana številka tiskane OK.



Aci Urbajs je najbolj nor slovenski vinar. Njegove enologinje so vile rojenice, sam ocenjuje, da biodinamična vina, ki jih prideluje na Rifniku, devetdesetim odstotkom ljudem sploh niso všeč, vendar jih najdemo od ZDA do Pariza in Stockholma, pa pri zanimivih in anarhističnih hramih kulinarike, kot je Hiša Franko.

Ali obstaja tudi vegetarijansko martinovo? Mirjam Grilc je odlično nadomestilo za perutnino našla v kostanju, za katerega pravi, da je pri njih na Gorensjkem eden temeljnih kamnov kvakovostnega praznovanja tega praznika.

Toni Gomišček pa razmišlja o vinskih nagradah. Zdi se, da jih je kot listja in trave, ampak katera so kaj vredne? In ali so sploh nagrade tiste, ki prodajajo slovenska vina po svetu, ali več odleže reportaža v odmevnih revijah, kot je Wine Spectator?

Sobota je, kar se letošnjega martinovega tiče, zadnji hip. Zato: nekaj drobnih namigov, kako postopajte, če boste doma izvajali formualo Martinovo = ptica + pečica. Najhitrejši desert, kako z mlinci, je pomembno, ali gos ali raco obrnemo na trebuh ali hrbet.

Naslovna fotografija: Stockfood

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Preberite še: Martinova pojedina blogerke Urške Fartelj

Datum Objave: 10.11.2017 ob 16:11

Več iz te teme:

branjeNedelonapovednikprilogasobotamartinovokulinarični navdih

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja