Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Odpri galerijo
A+   A-
Deževen vikend je pred nami - popoln za kuhanje!



Luč na koncu tunela: mogoče nam bo pa vseeno uspelo porabiti vse letošnje paradižnike. Slavka Ilich, največja poznavalka paradajza kot kuharske sestavine v Sloveniji, je znova prispevala štiri recepte, med njimi za krasen pesto, ki je kombinacija suhega in svežega paradižnika.

ni podpisa
ni podpisa


V naši fermenturneji smo se tokrat ustavili v Hiši Franko. Francesca Zanetti nam je predstavila tri super ideje za domačo ponovitev: ne boste verjeli, kako lahko je fermentirati znamenite umeboši slive. Razložila nam je tudi, kako se zrnca mlečnega kefirja "prevzgoji" v vodnega in pripravi pravo domačo sodavico.

Bili pa smo udi na prazniku idrijskih žlikrofov: kaj smo tam dobrega jedli in spoznali, bomo servirali v naslednji številki OK, tokrat pa še en utrinek s tega gastronomskega dogodka: jedi, ki so jih na idrijskem koncu jedli v starih časih. Boolj varčnih in bolj spoštljivih do hrane. Kaj pravite na kombinacijo fižola in jabolk?
Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Preberite še: Češnjev kalcon

Fotografija: Slavka Ilich
Datum Objave: 31.8.2018 ob 14:08

Več iz te teme:

receptiNedelotiskana OK

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.