Odprta Kuhinja

Ponedeljki brez zavržene hrane z Ano Šušteršič: Kuhana govedina na palačinkah

Foto: Tomo Jeseničnik
Odpri galerijo
A+   A-
Je še kaj ostalo od nedeljske goveje juhe? Tukaj je namig, kako porabiti jušno zelenjavo in meso.



Včeraj je marsikje zadišalo po goveji juhi. V Anini kuhinji ni bilo nič drugače: lep kos govejega mesa, običajno so to rebra ali najboljši del noge, jušna zelenjava in zelišča z vrta, ki med dolgim počasnim vretjem opravijo svoje. »A kaj ko govedina in kuhani kosi korenja, čebule, pora ter zelene največkrat ostanejo pozabljeni kje v hladilniku,« pravi Ana, zato se ji je v misli prikradla jed, ki bo gotovo uspešnica tudi pri vas doma.

Foto: Tomo Jeseničnik
Foto: Tomo Jeseničnik

Poskusite: Palačinke s kuhano govedino in polivka z zelenjavo iz juhe


Sestavine


- kuhana govedina iz juhe, narezana na tanke rezance ali natrgana
- zelenjava iz juhe
- majoneza
- gorčica
- hren
- bučno olje
- balzamični kis
- sol in poper
- poljubno izbrana zelišča
- palačinke

Opomba: Ostale sestavine poljubno izberemo glede na to, kaj imamo v hladilniku, na primer paprika, češnjev paradižnik, čebula, solata.


Priprava


1. Najprej naredimo preliv iz kuhane zelenjave: zmiksamo jo s paličnim mešalnikom, nato ji po okusu dodamo bučno olje in kis ter začinimo s soljo in poprom. Če želimo, lahko dodamo poljubno količino majoneze, gorčice in hrena.
2. Izbrano zelenjavo iz hladilnika poljubno narežemo in popražimo na olju ali maslu. Dodamo govedino in gorčična semena. Solimo in popramo. Dodamo drobnjak ali katero drugo zelišče in vse skupaj dobro premešamo.
3. Pečeno palačinko nadevamo s pripravljeno govedino z izbrano zelenjavo in prelijemo z zelenjavnim prelivom.

Preverite še: Anine pohane šnite z lisičkami
Datum Objave: 17.7.2017 ob 08:07

Več iz te teme:

mesne jeditriki in namigizerowaste

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.