Popoln trik, da se kolač ne bo prijel modela za peko

Nič več raztresene moke in mastnih prstov.

Najbolj jezni smo, ko najdemo recept za odličen kolač, vse lepo pripravimo in iz pečice se vije omamen vonj, ko pa želimo sladko dobroto spraviti iz modela, nastopi trenutek resnice. Kar pa je najhuje, večinoma smo za to krivi kar sami, saj se nam modela ni ljubilo pravilno namastiti. Saj veste, kako je zoprno s prsti v vsak kotiček in krivuljo pekača, nato pa še tisto zoprno potresanje moke, s katero zamažemo pol kuhinje. A brez skrbi, obstaja odlična rešitev! Ne, to ni tisto famozno maščobno pršilo, to je mešanica treh sestavin, ki si jo v minutki naredimo kar sami.

Sestavine

– pol skodelice masla
– pol skodelice rastlinskega olja brez okusa
– pol skodelice moke

Namig: ni potrebno slediti navedeni količini, važno je enako razmerje med količinami.

Priprava

1. Vse sestavine stepemo, da nastane gladka zmes, ki jo s čopičem natančno razmažemo po modelu za peko kolača.

2. Preostanek neprodušno zapremo v steklene kozarčke in do prihodnje peke hranimo v hladilniku.

Kmalu pa vas opozorimo še na vse napake, ki jih počnete pri peki kolačev. Prazniki se bližajo, zato morate biti v polni pripravljenosti.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Poskusite pripraviti še: Kolač iz celih kuhanih pomaranč

Preberite tudi: Adventni koledarji, ki jih morate imeti

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana