Odprta Kuhinja

Presni kozarec

A+   A-
Lahkotna sladica.


Sestavine


- 4 ravno prav zreli kiviji
- 300 g indijskih oreščkov
- 150 ml javorjevega sirupa
- 30 g temnega kakava
- ščep soli
- 2 žlici suhega naribanega kokosa za posip (kokosove moke)

Priprava


1. Indijske oreščke stresemo v večjo posodo in zalijemo z vodo, tako da je vsaj za en prst nad oreščki. Pustimo dve uri, še bolje čez noč. Če nimamo časa za namakanje, oreščke prelijemo s toplo (do 40 stopinj) ali vročo vodo, ampak v tem primeru sladica ne bo več presna. Pustimo, kolikor lahko, recimo vsaj deset minut.

2. Oreščke odcedimo in zmiksamo v dobrem blenderju z javorjevim sirupom, kakavom, soljo in 100 ml vode. Če je krema pregosta in se ne zmiksa, postopoma dodajamo še malo vode, da dobimo gladko in čim bolj gosto kremo.

3. Kivije olupimo in narežemo na manjše koščke. Štiri rezine pustimo cele, za okras na robu kozarca.

4. V pripravljene kozarce zložimo sladico. Na dno damo narezane kivije, na njih kremo in po vrhu kokos. Za rob kozarca zataknemo košček kivija in takoj ponudimo.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Kostanjev pire

Datum Objave: 27.11.2017 ob 09:11

Več iz te teme:

veganskosladicazdravopresna sladicapresni kozareckiviBeba

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja