TOP 20 receptov in kuharskih nasvetov v 2018

To so prispevki na našem portalu, ki ste jim posvetili največ pozornosti v minulem letu.

Že drugo leto smo nestrpno čakali, kaj bodo pokazale številke o tem, kaj se dogaja v vaših kuhinjah, kaj vas najbolj pesti in kaj najpogosteje kuhate. Pojdimo po vrstnem redu, ki ga ugotavlja naša statistika.

1. Napake pri kuhanju goveje juhe

Ni vsaka juha, ki se skuha, takšna, da bi si zaslužila ugled nedeljske goveje župce.

2. Klasična paradižnikova omaka, ki jo mora znati skuhati prav vsak

Takšna, kot jo pripravijo Italijani.

3. Kako pravilno pripravimo pečenice

Treba bo nadzirati temperaturo v klobasah.

4. Kako pravilno spečemo krvavice

Tako bodo zares hrustljavo zapečene.

5. Tako bodo palačinke odlično uspele

Spekli jih bomo skupaj. Po korakih.

6. Kako do odličnega biskvita in nadeva za rulade

Če se gostje napovejo na obisk čez pol ure in bi jih radi ob kavi ali čaju pogostili s slaščico, je rulada, za katero potrebujemo najmanj sestavin, prava izbira.

7. Odličen goveji golaž

Za prste obliznit!

8. Po korakih: domače vlečeno testo

Znanja ni nikoli preveč. Zato, korak za korakom do slastnega, še toplega jabolčnega zavitka z domačim testom.

9. Kako pravilno skuhamo kranjsko klobaso

Verjetno boste ugotovili, da ste jih ves čas kuhali narobe.

10. Danes za kosilo: pašta fižol

Mineštra za vsak dan.

11. Štrudel torta, ki se ji ni moč upreti

Za prave štrudlofile.

12. Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Sladica, ki jemlje poglede.

13. Tako boste spekli popolno nedeljsko pečenko

Zbrali smo priporočila za sočno svinjsko pečenko, kraljico nedeljskih kosil.

14. Emona kocke

Čista nostalgija. Bili so časi, ja, ko je bila to skoraj edina »javna« sladica.

15. Preprosto pecivo s slivami, ki ga priporoča Jamie Oliver

Zmešaš in spečeš, tako enostavno!

16. Dejstvo o paprikah, ki je šokiralo splet (in bo tudi vas)

Najverjetneje vas bo bolj presenetilo dejstvo, da toliko ljudi tega ne ve.

17. Zeljne krpice Urške Fartelj

Domače rezančno testo in sladko zelje.

18. To je najbolj popularen recept za slastno pecivo na Pinterestu

A včasih so recepti zares zapleteni in strah vzbujajoči, zato smo na družbenem omrežju Pinterest našli pravo nasprotje.

19. Kako se po cvrtju znebiti nadležnega vonja v stanovanju

Vonj po olju lahko v kuhinji ostane še nekaj dni po tem, ko smo pojedli dunajske zrezke.

20. Trije triki Marthe Stewart, s katerimi bo lupljenje kostanja lažje

Lupljenje kostanja je lahko prava nočna mora.

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana