Vrata je odprla prva korejska restavracija pri nas

Za vse oboževalce svetovne kuhinje.

Končno smo jo dočakali! V Ljubljani je v ponedeljek odprla svoja vrata prva korejska restavracija pri nas. Vsi ljubitelji svetovne kulinarike, še posebej azijskih specialitet, se lahko od zdaj naprej oglasijo na Dunajski cesti 101, v čudovitem korejskem bistroju Suwon.

V modernem ambientu, ki ga je s skupnimi močmi zasnovala mlada inovativna ekipa, si boste lačne želodčke lahko napolnili z avtentičnimi korejskimi grižljaji, kot so bibimbap, kimbap in ramyun (ramen). Predvidevamo, da so vam te besede popolna neznanka, zato naj pojasnimo, da gre za jedi z rižem ali rezanci, obogatenimi s piščancem, tofujem, različno zelenjavo, čilijem in algami. Tisti, ki ste Korejo že imeli možnost obiskati, se boste gotovo razveselili že znanih okusov. V Suwonu vas čaka tudi sloviti kimchi, fermentirano kitajsko zelje s pivsko repo, mlado čebulo in začimbami, ki ga zadnje čase nadvse glasno preizkušajo in pripravljajo kuharski blogerji.

Priporočamo torej, da se čim prej oglasite na malce drugačnem kosilu, kot ste ga vajeni, če pa imate čas le za kratek metropolitanski postanek, lahko poizkusite zeleno macho, okusite različna piva ali srknete merico soju-a, alkohola, ki je narejen in ječmena ali pšenice.

Da boste lažje dočakali svoj prvi korejski grižljaj, pa vam najprej serviramo nekaj fotografij, posnetih v Suwonu.

Fotografije: Thinkstock, Suwon

Preberite še: Sato Bento: japonski biser v središču Ljubljane

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana