Odprta Kuhinja

Zdrav avstralski zajtrk brez kuhanja, ki postaja svetovni hit

Odpri galerijo
A+   A-
Če ste se acai skled že naveličali, spoznajte novo svetovno zajtrkovalno obsesijo.



Naj vam predstavimo novo čudno besedo, ki jo boste gotovo še velikokrat slišali. CADA je kratica za coconut, apples, dates and almonds, torej kokos, jabolka, datlje in mandlje. Gre za novo mešanico v skledici, ki prihaja iz Avstralije in je v zelo kratkem času postala marsičigav najljubši zajtrk.

CADA je nadvse popularna zaradi svojega prijetnega okusa, preproste priprave in seveda: gre za zdravo jutranjo izbiro, pravijo nutricionisti.

Na jutranje ropotanje s ponvami in štedilnikom lahko torej pozabite. Potrebujete namreč samo desko in nož, saj boste sestavine, ki so poimenovale zajtrk, le rahlo sesekljali, pomešali z limono ter primešali mleku, jogurtu ali skuti. Lahko si jih potresete celo na vrh opečenca! Seveda pa za sekljanje dovolimo tudi multipraktik.

Torej, k receptu.

Sestavine


- 2 veliki jabolki, najbolje sorte granny smith
- 1 jogurtov lonček kokosovih kosmičev
- ½ jogurtovega lončka mandljev
- 6 datljev medjool (tistih večjih)
- 1 velika žlica limonovega soka

Priprava


1. Vse sestavine dobro sesekljajte ali pa jih položite v multipraktik, a pazite, da jih popolnoma ne zmeljete.

2. Primešajte limonov sok.

3. Postrezite takoj v družbi mleka, skute ali grškega jogurta, jed pa lahko shranite v neprodušno posodo in postavite v hladilnik, kjer bo počakala tudi do pet dni.
Poizkusite še: Medeni polžki za crkljanje pred začetkom šole

Fotografija: Thinkstock

Fotografija je simbolična.
Datum Objave: 6.9.2018 ob 09:09

Več iz te teme:

receptCADAavstralski zajtrk

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.