Odprta Kuhinja

Adventni venčki

Odpri galerijo
A+   A-
Sestavine za 40 kosov.

 

 

Sestavine


Testo
- 125 g sladkorja, 250 g masla
- 370 g pirine ali pšenične moke
- 200 g mletih olupljenih mandljev
Obloga
- 250 g surove marcipanove mase
- 1 beljak, 125 g sladkorja v prahu
Nadev
- 150 g sladke smetane, 1 strok vanilje, 150 g jedilne čokolade

 

 

 

Priprava


1. Iz sestavin na hitro vgnetemo krhko testo. Zavijemo ga v folijo in pustimo stati pol ure. Nato ga razvaljamo na pomokani površini in izrežemo kroge premera 5 cm. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 180 °C.

2. Surovo marcipanovo maso zmešamo z beljakom in sladkorjem v prahu, narežemo na majhne koščke in med prsti oblikujemo v kačico, ki jo stisnemo v venček.

3. Piškote pečemo 10 do 15 minut. Počakamo, da se ohladijo.

4. Za nadev skuhamo smetano z vaniljevim strokom, ga odstranimo, dodamo čokolado in mešamo, da se zgosti. Ohladimo.

5. Piškote brez marcipanove dekoracije premažemo s kremo in pokrijemo z okrašenimi piškoti. Po želji okrasimo z jedilno čokolado.

 

 

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev


Fotografija: Mateja Reš

 

Datum Objave: 30.11.2018 ob 19:11

Več iz te teme:

piškoti

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja