Adventni venčki

Sestavine za 40 kosov.

Sestavine

Testo
– 125 g sladkorja, 250 g masla
– 370 g pirine ali pšenične moke
– 200 g mletih olupljenih mandljev
Obloga
– 250 g surove marcipanove mase
– 1 beljak, 125 g sladkorja v prahu
Nadev
– 150 g sladke smetane, 1 strok vanilje, 150 g jedilne čokolade

Priprava

1. Iz sestavin na hitro vgnetemo krhko testo. Zavijemo ga v folijo in pustimo stati pol ure. Nato ga razvaljamo na pomokani površini in izrežemo kroge premera 5 cm. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 180 °C.

2. Surovo marcipanovo maso zmešamo z beljakom in sladkorjem v prahu, narežemo na majhne koščke in med prsti oblikujemo v kačico, ki jo stisnemo v venček.

3. Piškote pečemo 10 do 15 minut. Počakamo, da se ohladijo.

4. Za nadev skuhamo smetano z vaniljevim strokom, ga odstranimo, dodamo čokolado in mešamo, da se zgosti. Ohladimo.

5. Piškote brez marcipanove dekoracije premažemo s kremo in pokrijemo z okrašenimi piškoti. Po želji okrasimo z jedilno čokolado.

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev

Fotografija: Mateja Reš

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana