Odprta Kuhinja

Alpska srca

A+   A-
Za 6 slastnih kosov.


Sestavine


- 80 g čokolade v prahu ali sladkega kakava
- 40 g moke
- 100 g masla
- 100 g mletih mandljev ali lešnikov
- 1 rumenjak
- 2 beljaka
- 30 g sladkorja v prahu

Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj in pripravimo silikonski model.

2. Čokolado, moko, mandlje pomešamo.

3. Maslo in rumenjak penasto umešamo; beljaka in sladkor v prahu stepemo.

4. Združimo vse sestavine.

5. Z žlico napolnimo model za peko in pečemo 20 minut.

6. Pečena srca vzamemo iz modela in jih za nekaj časa pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se počasi ohladijo.
Preberite še: Kako s preprostim poskusom preverite, ali je med pravi

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 12.2.2019 ob 11:02

Več iz te teme:

alpska srca

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.