Ananasovi kozarčki

Osvežilna in hitro pripravljena sladica brez prižiganja pečice.

Primerna je tudi za prilož­nosti, ko nam primanjkuje časa, saj jo lahko pripravimo vnaprej.

Sestavine

– 100 g maslenih keksov
– 50 g masla
– žlica ruma
– 175 g kremnega sira philadelphia
– 1 dl sladke smetane
– 2 žlici sladkorja v prahu
– 2 žlici kokosa
– 200 g ananasa (svež ali iz konzerve)
– 2 dl sladke smetane

Priprava

1. Kekse zdrobimo in jih prelijemo s stopljenim maslom. Dodamo še žlico ruma in z rokami dobro premešamo. Maso razporedimo na dno kozarčkov.

2. Za nadev dobro zmešamo kremni sir, nestepeno sladko smetano, sladkor v prahu in kokos. Sirno zmes razporedimo na piškotno dno. Po vrhu enakomerno razporedimo koščke ananasa in okrasimo s stepeno sladko smetano.

3. Kozarčke hranimo v hladilniku.

Preberite še: Pet mitov o sadju, ki jih ne gre upoštevati

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana