Odprta Kuhinja

Ananasovi kozarčki

Odpri galerijo
A+   A-
Osvežilna in hitro pripravljena sladica brez prižiganja pečice.



Primerna je tudi za prilož­nosti, ko nam primanjkuje časa, saj jo lahko pripravimo vnaprej.

Sestavine


- 100 g maslenih keksov
- 50 g masla
- žlica ruma
- 175 g kremnega sira philadelphia
- 1 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 žlici kokosa
- 200 g ananasa (svež ali iz konzerve)
- 2 dl sladke smetane

Priprava


1. Kekse zdrobimo in jih prelijemo s stopljenim maslom. Dodamo še žlico ruma in z rokami dobro premešamo. Maso razporedimo na dno kozarčkov.

2. Za nadev dobro zmešamo kremni sir, nestepeno sladko smetano, sladkor v prahu in kokos. Sirno zmes razporedimo na piškotno dno. Po vrhu enakomerno razporedimo koščke ananasa in okrasimo s stepeno sladko smetano.

3. Kozarčke hranimo v hladilniku.
Preberite še: Pet mitov o sadju, ki jih ne gre upoštevati

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 4.5.2018 ob 07:05

Več iz te teme:

ananassladicakozarec

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja