Hiter čokoladni mousse brez jajc

Z avokadom, ki je zdrav in neverjetno vsestranski: za sladko in slano.

Sestavine

– 2 zrela avokada
– 200 g temne čokolade
– ½ skodelice (112 ml) kokosovega mleka
– 2 JŽ agavovega sladila ali kokosovega nektarja
– ščepec soli in vanilje

Priprava

1. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado.
2. V multipraktik dodamo avokada, sladilo, kokosovo mleko, sol, vaniljo in stopljeno čokolado. Zmeljemo do gladkega in razporedimo v kozarčke. Preden postrežemo, naj bo v hladilniku vsaj 20 minut.

Recept in fotografije je za prispevek Treba je osvoboditi misli pripravila Tereza Poljanič.

Ne spreglejte: Praznujte z nami ob prvem rojstnem dnevu in si prislužite planetarni mešalec KitchenAid
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana