Bananov kolač

Dišeč in neprekosljivo sočen.

Za model premera 20 cm.

Sestavine

– 300 g banan
– 100 g sladkorja muscovado
– 50 g rjavega sladkorja
– 60 g masla
– čajna žlička sode bikarbone
– 2 jajci
– 50 g temne čokolade
– 90 g gladke bele moke
– 60 g mletih mandljev
– pol žličke vsake začimbe: cimet, piment, nageljnove žbice, kardamom, muškatni orešček
– ščep soli

Priprava

1. Banano olupimo in jo z vilicami pretlačimo. Dodamo sladkor in na grobo sesekljano čokolado.

2. Jajci penasto umešamo in prilijemo stopljeno maslo.

3. Vse suhe sestavine med seboj dobro premešamo in jih postopamo dodajamo v mokro zmes. Dobro premešamo in vlijemo v pomaščen model za kolače. Pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj, približno 45 minut oz. toliko časa, da ko kolač prebodemo z leseno paličico, ta ostane suha.

4. Ohlajen kolač posujemo s sladkorjem v prahu.

Besedilo in kuharija: Saša Drobnič Škrjanec
Fotografije: Jagababa.si

Poizkusite še: Popoln trik, da se kolač ne bo prijel modela za peko

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana