Odprta Kuhinja

Bananov kruh

Odpri galerijo
A+   A-
Popoln zajtrk!


Sestavine za približno 10 koščkov


- 2 srednje veliki banani
- jajce, 20 g masla
- 150 g ovsenih kosmičev
- jedilna žlica medu
- čajna žlička pecilnega praška
- 1/3 čajne žličke soli
- 150 g grškega jogurta
- naribana lupinica pol limone
- čajna žlička vaniljeve arome
- ½ čajne žličke cimeta

Priprava


V prvi posodi z vilicami do gladkega pretlačimo banani. Nad paro stopimo maslo in med ter ju skupaj z grškim jogurtom, jajcem, jogurtom in vaniljevo aromo vmešamo k bananam.

V mešalniku zmeljemo ovsene kosmiče v gladko moko. Dodamo pecilni prašek, sol, cimet ter naribano limonino lupinico in dobro premešamo.

Suhe sestavine dodamo k mokrim in premešamo, da dobimo gladko testo.

Pekač za kruh obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo testo in okrasimo s koščki banane. V pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija, pečemo 50–60 minut oziroma toliko časa, da pri preizkusu zobotrebec, ki ga zapičimo v kruh, ostane čist.

Hranilna vrednost (na 1 košček od 12): 120 kcal, 4 g B, 15 g OH, od tega 4,4 g sladkorja in 2 g prehranskih vlaknin, 3 g M.
Priporočamo še: Mandljev kruh z bučkami

Fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo
Datum Objave: 9.3.2018 ob 07:03

Več iz te teme:

kruhbananebananov kruh

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja