Bananovi mafini s čokolado

Recept sta Midva kuhava pripravila med morskim oddihom, kjer sta imela dostop le do zmedene tehtnice, ki ni razlikovala med 50 in 500 grami, zato so količine sestavin navedene v gospodinjskih merah.

Sestavine (za 6 mafinov)

– 8 žlic moke
– 4 žlice sladkorja
– 2 zvrhani žlici grenkega kakava
– 2 zreli banani
– jajce
– zvrhana žlička pecilnega praška
– 2 vrstici bele čokolade
– 2 vrstici temne čokolade

Priprava

1. Banani pretlačimo z vilicami in zmešamo z jajcem.

2. Vse suhe sestavine zmešamo in jih dodamo k jajčni mešanici.

3. Čokoladi nasekljamo na majhne koščke in jih vržemo v testo.

4. V kavne skodelice zatlačimo papirčke za mafine in po njih razporedimo dobljeno zmešnjavo.

5. Po 20 minutah peke na 180 stopinjah so mafini nared za požret’!

Opomba: Take skodelice z mafinom ne bi niti Cankar zavrnil, ko bi mu jo mati na podstreho prinesla.

Receptura in naslovna fotografija: Midvakuhava.si

Preberi še: Torta tropski gozd brez moke

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana