Bananovi vaflji

Sladki, zunaj hrustljavi, znotraj mehki!

Sestavine

– 250 g moke
– žlička sode ali pecilnega praška iz vinskega kamna
– pol žličke soli
– 100 g stopljenega masla
– 200 g sladkorja
– 2 jajci
– 50 ml kisle smetane
– vaniljev strok
– 3 zrele banane
– 100 g nasekljane čokolade ali čokoladnih kapljic

Priprava

1. V skledi zmešamo moko, sodo oziroma pecilni prašek, sol in sladkor.

2. Ločimo rumenjake in beljake, slednje stepemo v čvrst sneg. V skledi zmešamo stopljeno maslo, rumenjaka, kislo smetano in vaniljo, dodamo banane, ki smo jih zmečkali z vilicami ali v sekljalniku, in dobro premešamo. Postopoma dodajamo suhe sestavine in vmešamo še sneg. Na koncu dodamo koščke čokolade.

3. Pekač za vaflje segrejemo in malo namastimo. Ko je vroč, z žlico ali zajemalko damo na sredino testo in pokrijemo, pečemo, dokler vaflji ne postanejo zlato rumeni. Če nimamo pekača zanje, lahko testo spečemo na žar ponvi, ko se spodnja stran zapeče, jo obrnemo.

4. Postrežemo s koščki banane in stopljeno čokolado oziroma čokoladnim namazom ali pa grškim jogurtom in medom.

Priporočamo: Kroketi brez jajc

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana