Bavette carbonara s pistacijami

Če pa po tem nisi sit …

Sestavine

– 60 g pistacij (brez lupine), 60 g dimljene slanine
– 4 rumenjaki, 1 dl smetane za kuhanje
– 15 g naribanega parmezana ali pecorina
– 160 g testenin (bavette), sveže mleti poper
Po želji
– 1 čž rjavega sladkorja (za karameliziranje pistacij; ni nujno)

Priprava

1. Pistacije pražimo v suhi ponvi na močnejšem ognju, dokler ne zadišijo in se rahlo zlato popečejo, zatem jih takoj stresemo na krožnik, in ko se ohladijo, sesekljamo.

2. V večjem loncu zavremo vodo, jo posolimo in skuhamo testenine po navodilih z embalaže.

3. Rumenjake razžvrkljamo s smetano za kuhanje, pecorinom in ščepcem popra.

4. Ponev spet segrejemo na močnejšem ognju, dodamo rezine slanine in jih hrustljavo popečemo, nekaj rezin prestavimo na krožnik.

5. Vroče testenine, kuhane al dente, zajemamo kar iz lonca in jih prestavljamo v ponev. Ne odcedimo jih popolnoma, naj bo zraven nekaj vode. Dodamo še sesekljane pistacije (nekaj jih pustimo za dekoriranje). Dobro premešamo. Odstavimo.

6. Testenine postopoma prelivamo z jajčno zmesjo ter hkrati vse skupaj hitro in dobro mešamo, da dobimo kremasto omako, ki se lepo oprime testenin.

7. Naložimo na krožnike ter potresemo s hrustljavimi koščki slanine in sesekljanimi pistacijami.

Namig: Če želimo, pistacije v ponvi potresemo še s sladkorjem in počakamo, da se začne taliti. Takrat premešamo, da staljeni sladkor objame vse pistacije, in odstavimo.
Priporočamo: To so največji kulinarični trendi, ki bodo zaznamovali leto 2019

Recept in fotografija: Tamara Ružić, Gourmantica.si

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana