Bezgov sirup, kot ga pripravi Bine volčič

Povsem preprost recept.

Včeraj je Bine Volčič takole plezal in nabiral bezeg, iz katerega vsako leto pripravi sirup, tokrat pa ga je zamikal tudi sladoled, uporabil ga bo še za vlaganje v mešanici kisa in vode. Ker te dni mrzlično iščemo namige za dobre sirupe, ki jih pripravljamo iz raznoraznih darov pomladno obarvane narave, smo izbrskali še Binetov recept. In namig: toplo priporočamo, da chefu sledite na Instagramu, saj je prava zakladnica informacij in slastnih fotografij. Če pa boste že vtipkali @binevolcic, ne pozabite še na @odprtakuhinja 😉

Mal bezga za sladoled, za sirup, za vložit,…

A post shared by Bine Volcic (@binevolcic) on

Sestavine

– 30 cvetov bezga
– 3 l vode
– 6 limon
– 3 kg sladkorja
– 1 citronka

Priprava

1. Sladkor in vodo prevremo in ohladimo.
2. Limone narežemo na tanke rezine in jih skupaj z bezgovimi cvetovi namočimo v prej pripravljeno osnovo za sirup. Vse skupaj pustimo, da se namaka in oplaja 48 ur.
3. Precedimo, dodamo citronko in polnimo v temne steklenice do vrha vratu, sicer bo sirup zavrel. Še opozorilo: nikar ne uporabljajte plastenk.

Priporočamo še: Kako pripravimo cvetni sirup

Naslovna fotografija: Thinkstock

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana