Odprta Kuhinja

Bezgov sirup

A+   A-
Tako ga pripravlja Nina Vastl.


Sestavine


- 1 l vode
- 1 kg sladkorja
- velika žlica citronske kisline
- sok 1 limone, 10 bezgovih cvetov

Priprava


1. V hladno vodo namočimo bezgove cvetove za 24 ur.

2. Naslednji dan jih ožamemo in sok precedimo skozi tkanino. Dodamo sladkor, citronsko kislino in limonov sok. Mešamo, dokler se sladkor povsem ne stopi (lahko večkrat po malem).

3. Hladno nalijemo v steklenici do vrha in zapremo.
Preberite še: Pecljev in koščic nikar ne mečite v smeti

Fotografije: Tomi Lombar
Datum Objave: 7.6.2018 ob 14:06

Več iz te teme:

bezgov sirup

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja