Borovničev zavitek

Pregrešno dober.

Sestavine

– 200 g listnatega testa
– žlica stopljenega masla
– žlica drobtin
– stepeno jajce
– vaniljev sladkor
– žlica jedilnega škroba
– 50 g sladkorja (odvisno od sadja)
– 2 l svežih borovnic

Priprava

1. V pravokotnik razvaljano listnato testo pokapamo z drobtinami, ki smo jih prepražili na maslu.

2. Na sredino (po daljši stranici) naložimo plast svežih borovnic.

3. Sadje potresemo z mešanico sladkorja, vaniljevega sladkorja in jedilnega škroba.

4. Testo preganemo in na stikih premažemo s stepenim jajcem, da se sprime.

5. Pečemo približno 45 minut na 200 stopinjah.

6. Na koncu zavitek premažemo s stepenim jajcem in pustimo peči še kakšno minuto.

Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana