Odprta Kuhinja

Borovničev zavitek

A+   A-
Pregrešno dober.


Sestavine


- 200 g listnatega testa
- žlica stopljenega masla
- žlica drobtin
- stepeno jajce
- vaniljev sladkor
- žlica jedilnega škroba
- 50 g sladkorja (odvisno od sadja)
- 2 l svežih borovnic

Priprava


1. V pravokotnik razvaljano listnato testo pokapamo z drobtinami, ki smo jih prepražili na maslu.

2. Na sredino (po daljši stranici) naložimo plast svežih borovnic.

3. Sadje potresemo z mešanico sladkorja, vaniljevega sladkorja in jedilnega škroba.

4. Testo preganemo in na stikih premažemo s stepenim jajcem, da se sprime.

5. Pečemo približno 45 minut na 200 stopinjah.

6. Na koncu zavitek premažemo s stepenim jajcem in pustimo peči še kakšno minuto.
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik
Datum Objave: 20.7.2018 ob 17:07

Več iz te teme:

borovnicezavitekborovničev zavitek

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja