Odprta Kuhinja

Brancinov tatar s kremo iz rdeče pese

A+   A-
Za uverturo!


Sestavine


- 400 g fileja brancina
- oljčno olje z limono
- solni cvet, limonova lupinica, sezonsko sadje

Krema
- 125 g jogurta, 60 g kuhane rdeče pese

Priprava


1. Filejem brancina odstranimo kožo, pazimo, da odstranimo tudi kosti, če je kakšna ostala, in narežemo na drobne kockice.

2. Tartar začinimo z oljčnim oljem, najbolje se ujame s takim z aromo limone, dodamo nekaj izredno tanko nastrgane limonove lupine in solni cvet.

3. Dodamo tudi nekaj sadja, za lepši vtis ga narežemo na kocke: na fotografiji so vloženi kakiji, ki so aromatizirani z vaniljo in šipkovim kisom, lahko pa izberemo katerokoli sezonsko sadje.

4. Jogurt in rdečo peso zmeljemo v blenderju in začinimo po okusu.

5. Brancina naložimo na krožnik (pomagamo si z obročkom), dodamo nekaj kreme in sezonskega sadja.

Recept: Marko Gorela, Kužina
Fotografija: Lovro Rozina, Vida Dimovska
Datum Objave: 14.2.2019 ob 07:02

Več iz te teme:

KužinaKorte

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja