Brancinov tatar s kremo iz rdeče pese
A+ A-
Za uverturo!
Sestavine
- 400 g fileja brancina
- oljčno olje z limono
- solni cvet, limonova lupinica, sezonsko sadje
Krema
- 125 g jogurta, 60 g kuhane rdeče pese
Priprava
1. Filejem brancina odstranimo kožo, pazimo, da odstranimo tudi kosti, če je kakšna ostala, in narežemo na drobne kockice.
2. Tartar začinimo z oljčnim oljem, najbolje se ujame s takim z aromo limone, dodamo nekaj izredno tanko nastrgane limonove lupine in solni cvet.
3. Dodamo tudi nekaj sadja, za lepši vtis ga narežemo na kocke: na fotografiji so vloženi kakiji, ki so aromatizirani z vaniljo in šipkovim kisom, lahko pa izberemo katerokoli sezonsko sadje.
4. Jogurt in rdečo peso zmeljemo v blenderju in začinimo po okusu.
5. Brancina naložimo na krožnik (pomagamo si z obročkom), dodamo nekaj kreme in sezonskega sadja.
Recept: Marko Gorela, Kužina
Fotografija: Lovro Rozina, Vida Dimovska
Datum Objave: 14.2.2019 ob 07:02