Brancinov tatar s kremo iz rdeče pese

Za uverturo!

Sestavine

– 400 g fileja brancina
– oljčno olje z limono
– solni cvet, limonova lupinica, sezonsko sadje

Krema
– 125 g jogurta, 60 g kuhane rdeče pese

Priprava

1. Filejem brancina odstranimo kožo, pazimo, da odstranimo tudi kosti, če je kakšna ostala, in narežemo na drobne kockice.

2. Tartar začinimo z oljčnim oljem, najbolje se ujame s takim z aromo limone, dodamo nekaj izredno tanko nastrgane limonove lupine in solni cvet.

3. Dodamo tudi nekaj sadja, za lepši vtis ga narežemo na kocke: na fotografiji so vloženi kakiji, ki so aromatizirani z vaniljo in šipkovim kisom, lahko pa izberemo katerokoli sezonsko sadje.

4. Jogurt in rdečo peso zmeljemo v blenderju in začinimo po okusu.

5. Brancina naložimo na krožnik (pomagamo si z obročkom), dodamo nekaj kreme in sezonskega sadja.

Recept: Marko Gorela, Kužina
Fotografija: Lovro Rozina, Vida Dimovska

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana