Brizgane čokoladne paličice

Sestavine za 50 kosov.

Sestavine

– 250 g masla
– 200 g sladkorja
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 2 jajci
– 4 žlice kakava v prahu
– 200 g mletih mandljev
– 300 g pirine ali pšenične moke
Okras
– 100 g mandljevih paličic
– 200 g belega čokoladnega obliva

Priprava

1. Pečico segrejemo na 190 °C. Maslo penasto umešamo, dodamo sladkor in vaniljo. Moko, mandlje in kakav zmešamo. Masleni mešanici izmenično dodajamo jajci in mešanico moke ter vgnetemo mehko testo.

2. Nadevamo ga v dresirno vrečko in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo 6 cm dolge trakove. Okrasimo z mandljevimi paličicami. Pečemo 15 minut.

3. Konce ohlajenih piškotov pomočimo v bel čokoladni obliv.

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev

Fotografija: Mateja Reš

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana