Bučke z orehovim pestom

Ekspresno pripravljena zelenjavna pašta.

Sestavine

– 4–5 majhnih bučk
– 150 g paradižnika češnjevca
– malo oljčnega olja
– 40 g sveže bazilike
– 2 stroka česna
– 2 žlički limonovega soka
– 70 ml oljčnega olja
– 25 g parmezana
– 60 g orehov
– sol

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Paradižnike operemo in prepolovimo ter postavimo na pekač s prerezanim delom navzgor. Pokapljamo z oljčnim oljem, posolimo in pečemo 15 minut.

2. Z lupilnikom za krompir ali pa spirilizatorjem narežemo bučke v rezance. Pustimo jih v cedilu, da spustijo vodo.

3. V sekljalniku zmeljemo baziliko, česen, orehe, limonov sok, parmezan, postopoma prilivamo oljčno olje, da dobimo gladko pasto.

4. V ponvi segrejemo malo olja in prepražimo bučke, da se zmehčajo, kakih pet minut; če imamo majhno ponev, pražimo po obrokih. Pretresemo jih na krožnik, dodamo pesto po okusu in pečene paradižnike. Okrasimo z lističi sveže bazilike. Pa dober tek.

Preberite še: Vložene bučke v oljčnem olju po sicilijansko

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana