Odprta Kuhinja

Bučna krema

A+   A-
Še ena možnost uporabe priljubljenih buč.


Sestavine


- 1 manjša buča hokaido (za 300 g pireja)
- 80 g maskarponeja
- 3 žlice sladkorja v prahu
- vaniljev izvleček (ekstrakt)
- 1,5 dl sladke smetane
- piškoti, najbolje začimbni

Priprava


1. Bučo olupimo in skuhamo do mehkega. Piriramo z žlico nestepene sladke smetane.

2. Ohlajenemu pireju dodamo maskarpone, sladkor v prahu, vaniljev izvleček in dobro premešamo.

3. Posebej stepemo smetano, nato jo narahlo vmešamo v bučni pire.

4. Nabrizgamo v kozarčke, okrasimo s kančkom stepene smetane in po vrhu nadrobimo piškote. Postrežemo ohlajeno.
Priporočamo še: Čokoladna torta z rdečim vinom

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 8.11.2018 ob 09:11

Več iz te teme:

bučekrema

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja