
Ravno prav sočen, z okusom bučnega olja in dodatkom temne čokolade. Mamljivo!
Sestavine
– 200 g moke, 2 žlički pecilnega praška
– 70 g mletih bučnih semen
– 70 g nasekljane čokolade
– 3 jajca, 170 g sladkorja
– 1 dl rastlinskega olja, 0,5 dl bučnega olja
– 2 dl sladke smetane
Priprava
1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.
2. Pekač dobro namastimo in posujemo z mletimi bučnicami (ali pa dno prekrijemo s papirjem za peko).
3. Moko zmešamo s pecilnim praškom, bučnimi semeni in nasekljano čokolado.
4. Jajca in sladkor penasto stepemo. Dodamo rastlinsko in bučno olje, nato počasi dodajamo še mešanico z moko.
5. Vlijemo v pekač in pečemo približno 40 minut. Vrata pečice odpremo in pustimo, da se kolač počasi ohladi. Če se v sredini malce sesede, brez skrbi, vse je prav.
6. Sladko smetano stepemo (po želji s sladkorjem v prahu), premažemo po ohlajenem kolaču in po vrhu potresemo z bučnimi semeni.
Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši
Recept in fotografija: Ana Bulat