Odprta Kuhinja

Bučni kolač z bučnim oljem

A+   A-
Ravno prav sočen, z okusom bučnega olja in dodatkom temne čokolade. Mamljivo!


Sestavine


- 200 g moke, 2 žlički pecilnega praška
- 70 g mletih bučnih semen
- 70 g nasekljane čokolade
- 3 jajca, 170 g sladkorja
- 1 dl rastlinskega olja, 0,5 dl bučnega olja
- 2 dl sladke smetane

Priprava


1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.

2. Pekač dobro namastimo in posujemo z mletimi bučnicami (ali pa dno prekrijemo s papirjem za peko).

3. Moko zmešamo s pecilnim praškom, bučnimi semeni in nasekljano čokolado.

4. Jajca in sladkor penasto stepemo. Dodamo rastlinsko in bučno olje, nato počasi dodajamo še mešanico z moko.

5. Vlijemo v pekač in pečemo približno 40 minut. Vrata pečice odpremo in pustimo, da se kolač počasi ohladi. Če se v sredini malce sesede, brez skrbi, vse je prav.

6. Sladko smetano stepemo (po želji s sladkorjem v prahu), premažemo po ohlajenem kolaču in po vrhu potresemo z bučnimi semeni.
Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 8.10.2018 ob 18:10

Več iz te teme:

bučno oljebučni kolač

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja