Čokoladni kolač s presenečenjem

Zelo »čokoladen« kolač, ki v sebi skriva presenečenje. Odličen z žlico stepene sladke smetane ali z vanil­jevim sladoledom.

Sestavine

– 150 g polnozrnate pšenične moke (lahko je tudi navadna bela)
– 50 g kakava v prahu
– žlička pecilnega praška
– 70 g belega sladkorja
– 50 g rjavega sladkorja
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 2 jajci
– 160 g rikote
– 10 žlic olja
– 50 g nasekljane temne čokolade
– banana
– pistacije

Priprava

1. Pekač dobro namastimo in posujemo z drobtinami.

2. Pečico vključimo na 180 stopinj Celzija.

3. V manjši posodi zmešamo moko, kakav v prahu in pecilni prašek.

4. Sladkor (beli in rjavi), vaniljev sladkor in jajci dobro stepemo. Dodamo rikoto in olje. Zmešamo in počasi dodajamo moko z dodatki. (Zmes je precej gosta.) Vmešamo še na drobne koščke narezano čokolado.

5. V pekač po dnu najprej razporedimo polovico mase, nanjo položimo banano in čez stresemo še preostalo maso. Po vrhu lepo zgladimo in posujemo z nasekljanimi pistacijami.

6. Pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 40–45 minut. Pečeno malo ohladimo in ponudimo s sladko smetano ali vaniljevim sladoledom.

Priporočamo še: Devet idej za pripravo domačega sladoleda

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana