Čokoladni kolač z bučkami

Sočen poletni kolač za vse, ki ne morete brez čokolade.

Sestavine

– 300 g moke
– 25 g kakava v prahu
– žlička sode bikarbone
– pol žličke vinskega kamna
– 120 ml mleka
– žlička alkoholnega kisa
– 120 g masla
– 225 g sladkorja
– 118 ml olja
– 2 jajci
– 2 žličke vaniljevega ekstrakta
– 450 g naribanih bučk
– 175 g čokoladnih kapljic

Priprava

1. Pečico segrejemo na 165 stopinj.

2. Namastimo in pomokamo model velikosti 23 x 33 cm.

3. V skledi zmešamo moko, kakav, sodo bikarbono, vinski kamen. V drugi skledi zmešamo mleko in kis, naj stoji pet minut. Primešamo zmehčano maslo, sladkor, olje, jajca in vaniljev ekstrakt.

4. Tekoče sestavine prilijemo k suhim in premešamo, da se povežejo.

5. Dodamo naribane bučke in dobro premešamo. Zmes prelijemo v pekač in posipamo s čokoladnimi kapljicami.

6. Pečemo okoli 45 minut, napravimo preizkus z zobotrebcem (če je suh, je kolač pečen). V pekaču hladimo 10 minut, potem pretresemo na rešetko.

Ne spreglejte: Praznujte z nami ob prvem rojstnem dnevu in si prislužite planetarni mešalec KitchenAid

Recept: N. Z.
Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana