Čokoladno-vaniljevi vrtinci

Naj se vam ne zvrti v glavi, fantastični so na pogled in okus!

Za približno 36 piškotov.

Sestavine

– 150 g zmehčanega masla, 110 g sladkorja v prahu
– jajce, sladkor v prahu za posipanje
– vaniljev vrtinec
– 2 žlički vaniljevega izvlečka
– 150 g moke, pol žličke pecilnega praška

Čokoladni vrtinec
– 35 g kakava v prahu, 115 g moke, četrt žličke pecilnega praška

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.

2. Maslo in sladkor stepamo, da postane zmes mehka in rahla, nato dodamo jajce.

3. Razdelimo v dve skledi. V vsaki mora biti okrog 160 g zmesi.

4. V skledo za vaniljevo testo dodamo vaniljev izvleček in presejano moko s pecilnim praškom. Zgnetemo v mehko testo.

5. V skledo za čokoladno testo presejemo kakav in moko s pecilnim praškom ter prav tako zgnetemo mehko testo.

6. Dva lista papirja za peko potresemo s sladkorjem v prahu (pazimo, da ga je toliko, da se testo ne lepi). Kepi testa vsako na svojem listu papirja razvaljamo v pravokotnik velikosti 20 x 30 cm; s sladkorjem v prahu posujemo tudi površino. Pravokotnika morata biti enako velika.

7. Eno plast testa poveznemo čez drugo in zvijemo; začnemo pri daljši stranici. Ravnamo previdno, saj je testo precej lomljivo. Zvitek zavijemo v papir in za vsaj 15 minut postavimo v hladilnik (v hladilniku to testo sicer lahko hranimo dva tedna).

8. Narežemo na rezine, debele 7–8 mm, in pečemo 15 minut, da spodnja stran piškota pozlati in je na dotik suha.

9. Potem jih previdno prestavimo na kuhinjsko rešetko, da se ohladijo.

Recept: Rachel Allen iz knjige Vse sladko
Fotografije: iz knjige Vse sladko

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana