Crème brûlée z rožmarinom in limono

Aromatična klasika!

Sestavine

– 300 g smetane, 45 g sladkorja
– 80 g rumenjakov
– vejica rožmarina
– lupinica 1 limone

Priprava

1. Sladkor, rumenjake, drobno nasekljan rožmarin in nastrgano limonovo lupino z metlico dobro zmešamo.

2. Smetano zavremo in zlijemo na rumenjake.

3. Prestavimo v vrč in pustimo stati približno pol ure, da iz kreme izginejo vsi mehurčki zraka.

4. Nato jo prelijemo v manjše keramične ali steklene ognjevarne posodice ter postavimo v pekač z vodo.

5. Pečico nastavimo na 80 stopinj in pečemo 80 minut. Če imamo morda konvekcijsko pečico, jo nastavimo na kuhanje (paro) in čas kuhanja zmanjšamo za 20 minut.

6. Ko kremo vzamemo iz pečice, jo ohlajeno postavimo še v hladilnik za 2 uri.

7. Pred serviranjem potresemo s kristalnim sladkorjem in s plinskim gorilnikom zapečemo.

Poizkusite še: Kako s preprostim poskusom preverite, ali je med pravi

Recept: Marko Gorela, Kužina
Fotografija: Lovro Rozina, Vida Dimovska

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana