Odprta Kuhinja

Domač jabolčni čips

Odpri galerijo
A+   A-
Hrustljav prigrizek.


Sestavine


- 1,5 žličke cimeta
- žlica rjavega sladkorja
- ščep soli
- 3 jabolka

Priprava


1. Pečico segrejemo na 100 stopinj.

2. V posodici zmešamo cimet, sladkor in sol.

3. Jabolkom najprej izrežemo peščišče. Z ribežnom jih naribamo na tanke rezine. Rezine položimo na pekač, obložen s peki papirjem, in jih posujemo z mešanico iz cimeta, sladkorja in soli.

4. Pečemo jih približno 30 minut, ravno toliko, da se začnejo zvijati, nato jih obrnemo in pečemo še 45 do 60 minut. Lahko tudi dlje, če so rezine debelejše.

5. Ko so rezine podobne čipsu, jih vzamemo iz pečice in ohladimo.
Poizkusite še: Namaz iz lešnikov in kakava

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 30.8.2018 ob 08:08

Več iz te teme:

jabolkakrhljijabolčni krhlji

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja