Ena fina piščančja enolončnica s tortelini

Zadnja možnost za bučke?

Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 15 minut.

Sestavine

– 2 žlici oljčnega olja
– 250 g piščančjega mesa (bedra brez kosti in kože)
– 2 stroka česna, manjša čebula, 3 korenčki
– sol, poper, timijan, origano, 2 lista lovorja
– 1,5 l piščančje jušne osnove ali vode
– 250 g tortelinov
– 2 bučki, peteršilj, sok pol limone

Priprava

1. Vso zelenjavo narežemo na podobno velike kose in, razen bučk, stresemo v lonec. Bučke prihranimo, saj jih bomo dali v juho nazadnje.

2. Na deski narežemo meso na podobno velike kose kot zelenjavo in prav tako stresemo v lonec. Prilijemo olje, pristavimo in začnemo
pražiti, približno 5 minut. Solimo, začinimo z origanom, timijanom, lovorjem.

3. Prilijemo jušno osnovo ali vodo in zavremo, nato ogenj zmanjšamo in kuhamo naprej 10 minut, da se zelenjava skoraj povsem zmehča.

4. Medtem narežemo bučki, peteršilj nasekljamo, stisnemo pol limone.

5. Spet povečamo plamen, da juha zavre. Dodamo bučke in zakuhamo torteline. Skuhamo jih na zob.

6. Tik preden postrežemo, v juho vlijemo limonov sok, odišavimo in okrasimo z narezanim peteršiljem, solimo in popramo po okusu ter takoj ponudimo kot samostojen obrok. Po njem po želji ponudimo kos peciva ali piškote.

Različica: Tale juhica je lahko tudi povsem brezmesna, pri čemer uporabite zelenjavno jušno osnovo in več zelišč.
Naredimo vnaprej: Bistro mesno juho imate od nedelje, kajne? To bo moralo zadoščati, ker tortelini bi se razkuhali … Ali pa, to bi šlo, skuhajte juho brez njih vnaprej.
Priporočamo še: 20 receptov z zeljem

Fotografija in recept:  Kristina Jug, Mitja Bezenšek/Vibrantplate.com

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana