Odprta Kuhinja

Fit pica

Odpri galerijo
A+   A-
Koliko vas še vztraja pri novoletnih sklepih: več zelenjave, bolj kakovostna, bolj premišljena hrana? Ta recept je za vas.



Izposodili smo si ga iz knjižice hitrih in enostavnih receptov Jamiii; pred kratkim so izdali drugo »nadaljevanje«. Odlični recepti: moderni in prilagojeni prehranjevalnim željam in navadam človeka 21. stoletja. Mi bomo ta teden pekli pico iz ene najbolj priljubljenih stročnic, leče.

Sestavine


Testo
- 150 g rdeče leče (namočene čez noč in odcejene)
- 50 ml vode, žlička bazilike, žlička kurkume
- kajenski poper po okusu, sol po okusu

Nadev
- 100 g sira, 1 dl paradižnikove mezge, 6 oljk

Dodatno
- po želji sezonska zelenjava, kalčki, mikrozelenje

Priprava


1. Vse sestavine za testo zmeljemo v blenderju ali s paličnim mešalnikom. Pripravimo pekač, obložen s peki papirjem, po katerem z žlico krožno razporedimo testo pol centimetra debelo. Rob naredimo malce debelejši.

2. Pečemo 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.

3. Testo vzamemo iz pečice, po njem razporedimo paradižnikovo mezgo, sir in oljke in pečemo še 10 minut.
Pico vzamemo iz pečice in jo dodatno obložimo z zelen­javo po želji.
Priporočamo še: Hitri rezanci s šunko in jajci iz nove knjige Jamieja Oliverja (z nagradno igro)

Recept in fotografija iz Tuševe knjižice Jamiii...
Datum Objave: 17.1.2019 ob 08:01

Več iz te teme:

brezmesne jedipicaleča

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja