Odprta Kuhinja

Fižolova juha s poprovimi rezanci

Odpri galerijo
A+   A-
Preprosteje ne gre, piko na i da poper.


Sestavine


Juha
- 200 g fižola, na primer češnjevca
- 2 žlički soli
- lovorov list, poper, sol

Rezanci
- 200 g ostre moke
- 2 jajci
- 2 nepolni žlički mletega popra

Priprava


1. Iz moke, jajc in popra vmešamo gladko testo in ga, zavito v folijo, pustimo v hladilniku počivati eno uro.

2. Nato ga razvaljamo na 2 mm debelo ter narežemo na 10 cm dolge in 2 cm široke rezance.

3. Fižol skuhamo v dveh litrih slane vode. Ko je kuhan, vse skupaj zmiksamo in v vrelo juho zakuhamo poprove rezance. Kuhamo približno 10 minut (odvisno od debeline rezancev), rezanci naj bodo še malce al dente.

4. Postrežemo takoj.
Poizkusite še: Jušni gobovi cmočki

Recept in fotografija: Andreja Škrabec
Datum Objave: 25.9.2018 ob 08:09

Več iz te teme:

juhe in enolončnicerezancijuhafižol

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja