Odprta Kuhinja

Fižolovka s pašto

Odpri galerijo
A+   A-
Krepčilna!


Sestavine


Mineštra
- 30 dag rjavega fižola, korenček, velika čebula
- 2 žlici oljčnega olja, žlica masla, lovor, rožmarin, žajbelj, sol

Šalša
- 1 čebula, 3 korenčki, 5 žlic paradižnikovih pelatov
- pol domače klobase krodegin, oljčno olje, sol

Pašta
- 35 dag moke durum, 15 dag bele gladke moke
- 4 rumenjaki, 2 jajci, 50 ml oljčnega olja, sol

Priprava


1. Za pašto zmešamo obe vrsti moke, sol, na sredino dodamo rumenjake in premešamo. Jajci postopoma pomešamo z moko, vmes počasi prilivamo oljčno olje in mešamo. Zamesimo trdo testo in ga pustimo počivati vsaj pol ure.

2. Nato testo razvaljamo čim bolj na tanko ali vsaj na 1 mm in ga spet pustimo sušiti kakšno uro.

3. Izrežemo majhne kvadratke.

4. Fižolovka: čez noč namočen fižol kuhamo z začimbami in sestavinami za mineštro.

5. Tretjino kuhanega fižola vzamemo iz vode in preložimo v novo posodo.

6. Odstranimo morebitne vejice zelišč iz preostanka in skupaj z zelenjavo pretlačimo s paličnim mešalnikom, ob tem dodajamo oljčno olje in maslo.

7. Šalša: v ponvi na oljčnem olju popražimo nasekljano čebulo in na drobno narezan korenček.

8. Klobaso olupimo, jo nadrobimo in primešamo. Solimo po potrebi.

9. Dodamo pelate, tretjino fižola, ki smo ga odstranili, in dušimo nekaj minut. V to omako vmešamo pašto, ki smo jo prej skuhali v slanem kropu: samo toliko, da priplava na površje.

10. V krožnik najprej nalijemo mineštro, nato na sredino dodamo pašto in ponudimo.
Poizkusite še: Čokoladni pečeni krofki s praženimi lešniki

Recept in fotografije: Projekt Kuhnapato.si
Datum Objave: 20.2.2019 ob 08:02

Več iz te teme:

juhe in enolončnicesalsapaštafižolovka

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja