Odprta Kuhinja

Fuži po istrsko

Odpri galerijo
A+   A-
Če se vam zahoče nekaj razvajanja: to je predlog restavracije diVino.



To je recept iz nove knjige Food Bluz: Okusite različnosti, spoznajte nove prijatelje, ki je nastala v sodelovanju med družbo BTC in prof. dr. Janezom Bogatajem. Sodelujte v nagradni igri na našem facebook profilu tukaj, knjižica bo z malce sreče vaša.

Sestavine


- 320 g testenin (fužev)
- 200 g špargljev
- 120 g istrskega pršuta
- 40 g tartufate, 120 g pora
- 40 g parmezana
- 4 g črnih tartufov
- 4 žlice smetane za kuhanje
- 4 žlice masla
- zelenjavna osnova

Priprava


1. Omaka: pršut narežemo na trakce, ga popražimo na 3 žlicah masla, nato dodamo narezane šparglje in sesekljan por. Vse skupaj zalijemo z zelenjavno osnovo in dodamo smetano za kuhanje, da dobimo primerno gostoto.

2. Testenine: skuhamo po navodilih glede na vrsto in jih odcedimo.

3. Serviranje: testenine preložimo v omako, dodamo tartufato in zadnjo žlico masla. Vse premešamo in kuhamo 2 minuti.

4. Odstavimo z ognja, dodamo parmezan in serviramo tako, da okrasimo še z naribanim črnim tartufom.

Recept: Matjaž Cotič, diVino
Fotografija: Tomo Jeseničnik
Datum Objave: 25.1.2019 ob 15:01

Več iz te teme:

špargljifužipršutdiVino

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja