Ganache čokoladna pita

Poglej galerijo
1 Fotografij
Ganache čokoladna pita

Foto: Tereza Poljanič

Zdravo čokoladno crkljanje.

Sestavine za ganache

270 ml kokosovega mleka
100 g temne čokolade s 75–80 % kakava

Sestavine za testo

1/3 skodelice (70 g) kokosovega olja
¼ skodelice (60 ml) agavovega sirupa
2 skodelici (200 g) kokosove moke
1 JŽ kakava v prahu – po želji

Priprava

1. Segrejemo pečico na 180 stopinj.
2. Za skorjo v kozici stopimo kokosovo olje z agavovim sirupom. Odmaknemo z ognja in dodamo v skledo s kokosovo moko in kakavom. Dobro premešamo in vtisnemo v model za pite.
3. Pečemo 15–20 minut, nato vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
4. Medtem naredimo ganache: v kozici segrejemo kokosovo olje in prelijemo narezano temno čokolado. Premešamo, da se čokolada popolnoma stopi.
5. Vlijemo ganache čez skorjo in postavimo v hladilnik vsaj za dve uri, dokler se čokoladni nadev ne strdi. Serviramo z veganskim sladoledom ali sezonskim sadjem.

Recept in fotografije je za prispevek Treba je osvoboditi misli pripravila Tereza Poljanič.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana