Odprta Kuhinja

Gratinirana krompirjeva zloženka

Potato gratin
Odpri galerijo
A+   A-
Najboljša krompirjeva jed!


Sestavine


- 800 g krompirja
- 50 g moke
- 1 l mleka
- 20 g masla
- 1,5 dcl smetane
- sol, poper
- muškatni orešček
- 2 rumenjaka

Priprava


1. Krompir olupimo in narežemo na 3 mm debele rezine.

2. V posodo vlijemo mleko, ga solimo in v njem skuhamo krompir skoraj do mehkega.

3. V ognjevarno posodo, namazano z maslom, naložimo rezine krompirja, da se prekrivajo kot opeke na strehi.

4. Zmešamo smetano, moko in rumenjaka, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Zmes prelijemo čez krompir.

5. Narastek pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, približno pol ure, da zlato porjavi.

6. Narežemo ga na kose in postrežemo še vročega.
Priporočamo še: Pet nasvetov za najboljši ocvrt krompirček

Recept: Polona Ramšak
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 26.2.2018 ob 09:02

Več iz te teme:

krompirgratiniran krompir

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja